Split en grind

Wanneer uw verharding uit alleen tegels of klinkers bestaat, kan uw tuin een eentonig geheel gaan vormen. Dit is dan ook de reden dat veel mensen kiezen voor (een gedeelte) grind. Mits de juiste richtlijnen worden gevolgd kan een grindpad ook dienen als oprit. Dit kan net zo stevig zijn als een oprit van klinkers.

Natuurlijk kan siergrind of split nog veel meer doeleinden dienen. Zo kun je er looppaden mee aanleggen maar een bloembak vullen met grind behoort ook tot de mogelijkheden.

 

Onderbouw 

Wanneer uw grindpad intensief betreden wordt, is het te adviseren om een onderbouw van grindmatten te realiseren. Deze matten met een honinggraad structuur houden de steentjes perfect op hun plek en voorkomen dat u steeds het grind moet herverdelen en egaliseren. Uiteraard kunnen wij deze onderbouw met grindmatten voor u realiseren. Voor een voetpad van grind, adviseren wij een laagdikte van ten minste 5 centimeter. Hoe zwaarder de belasting wordt, hoe dikker de laag met grind zal moeten worden om stabiel te blijven.

 

Grind of split?

Het grind dat wij leveren wordt gewonnen uit meren en rivieren. Doordat het grind wordt gesleten door het water, krijgen we mooie en ronde steentjes welke relatief comfortabel zijn. Ggrind is leverbaar in verschillende formaten en kleuren, waardoor u altijd het gewenste effect kunt krijgen.

 

Grind is niet de enige vorm van losse verharding in uw tuin. Split is een volwaardig alternatief voor grind. Waar grind wordt gewonnen uit rivieren en/of meren, wordt split direct uit de berg gedolven. Daardoor heeft split een wat ‘scherper’ karakter dan grind en kan het wat ruiger ogen. De kosten voor split zullen iets lager uitvallen, omdat het winnen van split minder arbeidsintensief is dan het winnen van grind. 

 

Deze website wil gebruik maken van cookies.